Over ons

Ervaring in IT

René NottenOprichter en eigenaar René Notten heeft in zijn loopbaan ervaring opgedaan in het gehele traject van software ontwikkeling. Na zijn studie aan de Hogere Informatica Opleiding startte hij in 1986 als systeemanalist en groeide door via technisch ontwerper, functioneel ontwerper, informatieanalist en projectleider naar een breed inzetbare en veelzijdige software- en metrics consultant/projectleider/informatieanalist.

Na geruime tijd ervaring opgedaan te hebben bij gerenommeerde IT bedrijven zette hij in maart 1999 de stap naar ondernemerschap en startte hij zijn eigen IT bedrijf Notten Consultancy. In 2014 en 2015 volgden nog twee specialistische bedrijven: Metrieken.nl en Metrics Quest.

Ervaring met HRM

Anke NottenAnke Notten heeft in haar loopbaan brede ervaring opgedaan op het gebied van HRM. Na haar studie aan de Hogeschool Eindhoven startte zij in 1989 als personeelsfunctionaris en groeide via diverse rollen bij meerdere organisaties door naar HRM professional.

Na voor meerdere organisatie gewerkt te hebben, zowel in loondienst als a.i., sloot ze zich in 2010 aan bij Notten Consultancy. Dit resulteerde in de uitbreiding van het aangeboden dienstenpakket met HRM advies.

Flexibele schil

Notten Consultancy maakt bij zijn dienstverlening gebruik van een flexibele schil. In deze schil zitten een tiental zeer ervaren en deskundige medewerkers waarmee een meerjarig zakelijk samenwerkingsverband is opgebouwd. Door middel van deze schil is het mogelijk om de capaciteit tijdelijk te vergroten en deel te nemen aan grotere aanbestedingen en projecten.
Slogans / motto’s
– Zeggen wat je doet en doen wat je zegt
– No-nonsense, down to earth
– Het is het resultaat dat telt!
– Automatisering is ondersteunend, geen doel op zichzelf

Samenwerking

Notten Consultancy heeft in de loop der jaren een breed netwerk opgebouwd en blijft hier actief aan werken. De bedrijven in dit netwerk zetten we in voor gevallen dat specifieke kennis nodig is of wanneer extra capaciteit gewenst is.

Ervaring

Notten Consultancy heeft sinds 1986 ervaring in het gehele traject van software ontwikkeling.
Daarbij zijn o.a. de volgende activiteiten uitgevoerd:
– projectmanagement
– functiepunt analyse
– informatie analyse
– logische gegevensmodellering
– functioneel en technisch ontwerp
– realisatie
– data conversie
– systeem- en acceptatietesten
– begeleiding van eindgebruikers
– nazorg
– gebruikershandleiding en overige documentatie.

Naast software ontwikkeling is ook veel ervaring opgebouwd op het terrein van begroting d.m.v. FPA (functiepunt analyse) en metrics m.b.v. Estimating tools. Door middel van de combinatie FPA en Estimating kunnen voor software projecten o.a. realistische projectplanningen gemaakt worden en kunnen deze ook gemonitord worden tijdens realisatie. Daarnaast kunnen projecten en portfolio’s gebenchmarkt worden tegen ervaringscijfers uit bijvoorbeeld de branche.

Een andere specialiteit van Notten Consultancy is het uitvoeren van data conversies. Ook dit soort risicovolle projecten kunnen fixed-price aan ons worden uitbesteed zodat u uw eigen risico verkleint, een zorg minder heeft en u zich kunt concentreren op uw core-business.

Branches

In de volgende branches zijn projecten uitgevoerd:
– Energie bedrijven
– Verkeer en Vervoer (Rijkswaterstaat / Provincies / NDW / NBd)
– Ingenieursbureau’s
– Software huizen
– Banken
– Retail
– Logistiek
– Electrotechnische industrie